Hajdúszoboszló „A reumások Mekkája”

Gyógyfürdő

Neves kutatók véleménye szerint, „a hajdúszoboszlói víz a maga nemében egyedülállónak tekinthető, hozzá hasonló összetételű és hőmérsékletű víz nem ismeretes. Az 1927-es fövenyfürdő megnyitása óta a gyógyfürdő nagymértékben megváltozott. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően, jelenleg három különböző hőfokú fedett, míg a szabadban további négy élményelemekkel felszerelt medencével várja vendégeit. A hajdúszoboszlói gyógyfürdő egész évben üzemel.
A 2002-ben történt átfogó felújításnak köszönhetően az egész épület teljesen megújult. A gyógykezelésre vágyók a fürdő gyógyászati részlegén több mint 40 féle kezelést vehetnek igénybe.
A világhírű strand- és gyógyfürdő termálvízzel töltött medencéiben kipihenhetik a hétköznapok fáradalmait, a látvány és élmény-medencékben pedig tartalmas szórakozásra lelhetnek. 

Aqua Palace

A fürdő közvetlen szomszédságában található az Aqua Palace, mely Európa egyik legnagyobb fedett élményfürdő komplexuma. Az Aqua-Palace húsz medencéje között exkluzív élménymedencék is találhatók, melyek különböző korokat és helyszíneket idéznek meg, ilyen a trópusi fürdő, a jégbarlang fürdő, a mozi fürdő, a Pávai termálfürdő, a Gangesz fürdő, a Római fürdő, a tengeri fürdő és a barlangfürdő. A szaunázás szerelmeseinek rendelkezésére az Aqua-Palace első emeletén egész szaunavilág áll három finn szaunával, két gőzkamrával, két infraszaunával és merülő medencével.
Itt időjárástól függetlenül, az év minden napján feledhetetlen élmények várják kedvesvendégeinket! 

Strand

A 30 hektáros gyönyörűen parkosított terület május 1-től szeptember 30-ig tart nyitva. A tizenhárom különböző élmény-, úszó-, hullám-, pezsgő- és gyermek medence közül minden korosztály kedvére választhat.
A strand igazi slágere a pálmafákkal és homokos parttal övezett mediterrán tengerpart, mely 6200 m2-es vízfelületével Közép-Európa legnagyobb épített medencéjének számít. A Delfin pancsoló medence közelében található egy show színpad nyári sátorral, ahol különböző animációk, programok várják strandszezonban a kicsiket. A strandon található sportcentrumban strandröplabda-, strandfoci-, streetball-, lábtenisz- és teniszpályák várják a sportolni vágyókat. 

Aquapark

A strand területén található az Aquapark csúszdapark, ahol tizenöt különféle pályából választhatnak a csobbanás szerelmesei. 2014-ben létrehozták az úgynevezett „extrém zónát”, ahol hat új, izgalmas kalandcsúszda – a szabadesős alagút, a vízhurok, a szuperhullám, a cunami, az űrcsónak és vízcső – várja a látogatókat. A csúszdák 16 méter magas podesztekről indulnak. Az extrém zónában a csúszdázás mellett a sziklamászást is ki lehet próbálni a látványos vízeséses mászófalon. Az apróságokat gyermek kalandmedencék, minicsúszdák, a medencében álló élethű állatfigurák, valamint játszótér kápráztatja el. A 6-12 éveseket kalandmedencék várják. A 2014-ben épült, új gyerekmedencében négy tornyos Beckó vár függőhíddal, műsziklával, vízeséssel, Rönkvár csúszdával, masszázsdézsával, valamint ágyúkkal ellátott Bástya várral és borító dézsával megannyi kalandot ígér. Az Aquapark másik gyerekmedencéjében a kicsik meghódíthatják a Hódvárat a bikafejes ivócsanakkal, zátonyra futott csónakkal és szivárvány csúszdával. 

Árpád Uszoda

Az egész évben nyitva tartó fedett Árpád uszoda a nemzetközi szabványoknak megfelel, versenyek rendezésére kiválóan alkalmas. Feszített víztükrű, 50 méteres nyolc pályás medencéjének vize 25-27 fokos. Az uszodában szauna, szolárium és kondicionáló terem is található.