Sze
05
Event Time: No time set / Event Location: Repülőtér

A régió egyik legnagyobb olyan gasztronómiai rendezvénye, ahol a baráti társaságok, brigádok, egyesületek gyűlnek össze és együtt készítik a finomabbnál finomabb szabad tűzön, bográcsban készült ételeket, mely lehet slambuc, vagy birkából készülő finomság.
Az örömnapot elsősorban azzal a céllal szervezik a helyi Kovács Máté Művelődési Központ munkatársai, hogy a magyar gasztronómia – ezen belül is Hajdúszoboszló és térségének – sajátos ételreceptjeit és a szabadtéri főzés kultúráját megismertessék a látogatókkal. A rendezvény célja továbbá, hogy a magyar konyha e fontos területének értékei megőrzésre kerüljenek, valamint megismerésre kerüljenek a városba érkező bel- és külföldi vendégek számára.
Ez az alkalom nem hasonlítható más főzőversenyhez. Nem is verseny, inkább egy “baráti összejövetel hagyományos magyar ételek társaságában. A jó hangulat a magyar ízek elengedhetetlen kísérője, melyet szórakoztató programok is kísérnek a repülőtéren felállított színpadon.